Павло Гудiмов: «Всі люблять щось купляти, аякже»
В рамках спільного проекту з Київським ЦУМом власник арт-центру «Я Галерея» та музикант розповів JS про свою колекцію дитячих ілюстрацій та захоплення дизайном.
П

ід час шопінгу важливий не лише результат, але й процес. Ми хочемо звершувати покупки легко і приємно, а в результаті купувати оригінальні та знакові речі. Київський ЦУМ і портал JetSetter.ua пропонують подивитися на шопінг по-новому та познайомитися з досвідом покупок головних українських джетсеттерів. Ми обіцяємо різноманітні місця й неординарні придбання.

Всі люблять щось купляти, аякже. Чесно кажучи, на одяг в мене не вистачає часу, тому я дотримуюсь нейтрального образу. Але найважливіше для мене — це мистецтво, дизайн та література. За останній рік я значно поповнив свою бібліотеку. Сьогодні, насамперед, мене цікавить тема дитячої ілюстрації. Моя колекція вже налічує пару сотень крутих оригінальних книжок з роботами видатних митців.

Chairless by Alejandro Aravena

Цей пояс Алехандро Аравена придумав, надихнувшись тим, як сидять деякі африканські племена. Для того, щоб тримати спину рівно, сидячи на землі, вони стягують собі колiна кiльцем. Алехандро вирiшив зробити варіант для європейців. Окрім того, частина коштів від продажу йде на благодійність.

shop.design-museum.de

Илюстрації Григорія Гавриленка

Час від часу я купую деякі витвори мистецтва у мого знайомого колекціонера. Особливо мене цікавлять речі, пов’язані з принтингом. Це недорогі роботи, але важливі для мистецького процесу. Художник та графік Григорій Гавриленко — визначна людина часів Параджанова та взагалі шістдесятників. Він займався не лише знаними творами, а й дитячими ілюстраціями.

Придбати можна у приватних колекціонерів.

Керамiчна скульптура Олени Бланк

Це частина величезної інсталяції з близько 250 дров. Я довго дивився на цю роботу на різноманітних виставках і врешті-решт наважився її придбати. Часто влаштовую виставки у Я Галерея саме тих митців, роботи яких хотів би мати у власній колекції.

Ya Gallery, вул. Хорива, 49Б, Київ

Книга Berlinde de Bruyckere

Близько півтора року я шукав це видання у Німеччині й Франції та зрештою віднайшов у Парижі. Au Palais de Tokyo — колишній ідеологічний палац, наразі центр сучасного мистецтва. Там є невеликий книжковий магазин, який я завжди відвідую у пошуках рідкісних видань. У книзі художниці Берлінде де Брейкере є пояснення до кожної роботи, певний мудборд і хід думок автора. Був вражений роботами цієї майстрині, які побачив на передостанній Венеційській бієнале.

13 Avenue du Président Wilson, 75116, Paris

Книга «Марія Приймаченко 100»

Видавництво «Родовід» перевидало цю книгу з нагоди нещодавньої виставки, присвяченої художниці. Зізнаюсь, що купив декілька екземплярів для себе і в якості подарунків. Як на мене, видання просте за своєю формою, але дуже ємне. Це спогади з оточення Марії, які охоплюють її життя та творчість.

Видавництво «Родовід», вул. Хрещатик, 17, к. 45, Київ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: