Weekend Golf Cup: 10-річна ретроспектива
Від початку до сьогодення.
Н

апередодні 10-го Weekend Golf Cup, квитки на який можна придбати за посиланням, пригадуємо найяскравіші й значущі моменти головного гольф-турніру країни за 10 років. «Якби 10 років тому, коли народилася ідея Weekend Golf Cup, мені сказали, що ми придумали головний турнір з гольфу в країні, а комерційний відділ видавництва перетвориться в одне з кращих івент-агентств і носитиме горду назву We Are Your Agency, то я б пошкодував, що не додумався до цього раніше», – каже виконавчий директор турніру Олег Стрельников.

Олег Корбан, Геннадій Буткевич, Андрій Шевченко та Володимир Кличко, 2018

2010

У «Комерсанта» повинен бути уїкенд, а в уїкенду повинен бути гольф. Так вирішили в 2010 році в ВД «Комерсант-Україна» і провели перший Weekend Golf Cup з призовим фондом «Комерсант-Weekend». Придумав Олег Стрельников, організував рекламний відділ видавництва – і закрутилося.

Андрій Гоголев, Маша Цуканова

2011

Жодних перших млинців. Вже другий турнір став зароджувати певні традиції. Зі суто спортивного заходу турнір перетворився на світський і сімейний. Гості приїжджають з дітьми та коханими. А слоган про те, що Weekend Golf Cup – це ідеальний день в стилі гольф для всієї родини, стає по-хорошому загальним.

2012

Назва турніру змінюється на Mercedes-Benz Weekend Golf Cup, що виводить захід на наступний рівень. Гольфісти починають серйозно замислюватися про свій зовнішній вигляд на турнірі, гольф-мода сама по собі народжується саме тут. Ох, так, феєричне сабрірування – Маша Цуканова обезголовила раритетною шаблею пляшку шампанського, щоб вітати переможців як справжніх героїв.

Маша Цуканова

Ірина Науменко, Анна Матіщук, Олена Мачинська, Анна Піліпенко

Лілія Пустовіт та Ігор Кіріков

2013

Вперше в історії турніру знадобилося перегравання для визначення переможця. Відразу два гравці, Андрій Шульга та Юрій Фрейдинов, набрали однакову кількість очок. Однією з найбільш обговорюваних тем турніру стала інформація про те, що колишній футболіст Андрій Шевченко може представити українську збірну з гольфу на Олімпійських іграх у 2016 році.

Аркадій Маслов, Вікторія Гресь

Ася Мхітарян

Іванна Ніконова

Наталя Савченко

Христина Курганська

Юрій Фрейдінов

2014

«Комерсант-Україна» закривається. І на цьому не дуже хороші новини закінчуються. Зібравши усю волю, команда видання не відмовляється від ідеї гольфу. Weekend Golf Cup підвищує статус і стає відбірковим етапом на світову першість MercedesTrophy для 72 гравців. Неймовірний факт – Фінал ювілейного 25-го Чемпіонату світу з гольфу серед любителів MercedesTrophy World Final 2014 проходив у Штутгарті (Німеччина), і безперечним Чемпіоном світу з гольфу в групі «С» вперше (!) став українець Олег Павличенко з результатом 73 очка. Також Олег Павличенко переміг у головній номінації Чемпіонату – Drive to the Major.

Олег Стрельніков

Христина та Григорій Решетніки

2015

Найвітрініший турнір в історії. У цій боротьбі навіть не завжди поралося сонце. Але саме в 2015 році Ірина Остапчук стала першою в історії турніру жінкою, яка здійснила найдальший удар – вона запустила м’яч на 158 метрів.

Артур Мхітарян

Марія Дідковська

Ніна Васадзе

2016

Цей рік також ознаменувався жіночою волею до перемоги. У традиційних категоріях Longest drive і Closest to the pin в цьому році відзначилися жінки: Марія Педенко і Валерія Сапронова. Примхи погоди не завадили восьмому турніру встановлювати рекорди і розширювати горизонти.

Єлізавета Юрушева

Ярослав Пригара, Ніна Васадзе

Марія Дідковська

2017

У 2017-му в боротьбу за право представляти Україну на регіональному фіналі престижного турніру MercedesTrophy вступили 113 гольфістів – найбільша кількість учасників за всю історію змагань і клубу GolfStream. Випадок, коли кількість тільки покращує якість. Команда України посіла в груповому заліку регіонального фіналу MercedesTrophy другий рядок серед 10 країн-учасниць турніру.

Олена Бурба, Марія Орлова, Олімпія Вайтмусташ

Олена Івченко, Марія Орлова

Мирослава Ульяніна

2018

У стартовому протоколі турніру 2018 року числилися імена світових чемпіонів в інших дисциплінах – боксера Володимира Кличка і футболіста Андрія Шевченка. На запрошення H Club вони прибули не просто відкрити церемонію, а й позмагатися в улюбленому виді спорту. Кульмінацією свята став виступ Сергія Міхалка та оркестру «Ляпіс – 98».

Марія Дідковська

Олімпія Вайтмусташ та Олександр Смірнов

 

2019 …
Weekend Golf Cup відбудеться вже в цю суботу!
Квитки можна придбати тут.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: