Доторкнутися до легенди: Міша Романова в образі Марлен Дітріх

На честь дня народження видатної кінодіви.

27 грудня — день народження Марлен Дітріх, кінодіви та справжньої модної ікони усіх часів. З цієї нагоди співачка Міша Романова приміряла образ легендарної зірки, інтерпретувавши її унікальний стиль у нашому по-голлівудськи атмосферному спецпроєкті.

Як ти почувалася в образах Марлен? Який із них сподобався найбільше та чому?

Марлен Дітріх — це невід’ємна частина кіно та й мистецтва загалом. У неї своєрідна — «сильна» — краса, яка відразу закарбовується в пам’ять. Приміряти її образ — завдання не з легких

Її жіночність виражалася не в сукнях чи зачісках, а у внутрішній силі.

Мені дуже подобається естетика таких особистостей. Благородність, витонченість та чудове вміння подавати себе. Найбільше запам’ятався образ у брюках — стерта межа між чоловічим та жіночим. Це сьогодні брючний костюм на жінці — норма, а у той час це вважалося викликом і порушенням усіх канонів суспільного життя та уявлень. Першою жінкою, що з’явилася в брючному костюмі на екранах у 30-х роках, була саме Марлен Дітріх.

Що тобі подобається в Марлен Дітріх понад усе? Як вважаєш, у чому був секрет її шаленого успіху?

Сильні особистості завжди притягують погляди. Її прагнення до досконалості та неперевершене почуття стилю — приклад для мене.

Про таких жінок говорять «сталева рука в оксамитовій рукавичці».

Думаю, що секрет її успіху криється в працьовитості, завзятості та непохитності під ударами долі. Вона вміла йти до мети напролом та ніколи не дозволяла собі бути слабкою.

Якби ти могла провести з Марлен годину наодинці, куди б ти з нею пішла та про що б поговорила?

Місце тут грало би другорядну роль. Великі особистості мають унікальну здатність заповнювати собою та перетворювати будь-який простір. Я би намагалася створити атмосферу, в якій їй хотілося б говорити. Напевне, серед іншого я б хотіла зрозуміти, що є її рушійною силою. А це не можна зрозуміти, просто поставивши одне запитання. Довга розмова — не завжди про високе — дасть набагато більше.

Марлен — утілення сильної жінки з жорстким чоловічим характером. Чи близький тобі такий типаж? У чому жіноча сила саме для тебе?

Жіноча сила в дуальності. Умінні поєднувати силу та слабкість. Я проти шаленого фемінізму, так само, як і світу, в якому правлять лише чоловіки. Мені здається, люди з радикальними поглядами забувають про те, що світ гармонійний лише тоді, коли в ньому є протилежності. Саме це приваблює мене в Марлен.

Хто із сучасних публічних жінок надихає тебе?

Мене надихає перша леді нашої країни Олена Зеленська. Розумна, неймовірно красива та жіночна. Символ сучасної України.


Photo: Катерина Ніколайчук

MUAH: Ана Тенне

Hair: Ганна Шайда

Style: Лукерія Покровська

Produсer: Діна Петрусенко

Сукні: сервіс оренди Rent a Brand, Володимирська, 10

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: