Бог пробачить: готуємо млинці за рецептами світських красунь під завісу Масляної
NK, Ірена Карпа, Олександра Червоненко та Марія Дідковська розповіли, як готують улюблену святкову страву.

Тиждень Масляної добігає кінця, тож не пропустіть останній шанс приготувати смачні млинці напередодні посту. Кокосова олія, лікер, фламбування — кулінарні лайфхаки від світських красунь!

NK

Співачка

Насправді рецептів млинців настільки багато, що щоразу ви можете експериментувати і пробувати щось нове. Я за будь-які експерименти, тому поділюся з вами тим рецептом, який я недавно знайшла та вже встигла випробувати. І навіть вийшло дуже смачно.

  • Яйця – 3 штуки
  • Борошно – 1 склянка
  • Кокосова олія – 1 ложка
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Сіль – щіпка

Окремо в ємності збийте яйця та додайте цукор і сіль. Змішайте з молоком до стану доки цукор не розчиниться, налийте олію, щоб млинці в подальшому не пригорали. В іншій ємності просійте борошно, щоб воно було повітряним, а після цього з’єднайте всі інгредієнти між собою, збиваючи рідину, щоб не було грудочок. Якщо суміш для млинців вийшла дуже густою, тоді розбаве її молоком або невеликою кількісті води. Додавати потрібно зовсім небагато.

Ну а далі все просто. Ми переходимо до пательні. Щойно ви насмажили млинці, подавайте їх відразу ж гарячими на стіл і доповнюйте будь-якою смачною начинкою. Я, наприклад, люблю млинці зі свіжими фруктами — полуницею, бананом або персиками. Виходить дуже смачно і ситно.

Ірена Карпа

Письменниця

Письменниця обожнює готувати млинці за рецептом свого коханого Луї:

  • 250 грамів борошна
  • 2 ложки цукру
  • 2 яйця
  • 250 мл молока

Змішуєте 2 жовтки з тим же об’ємом молока, що й борошна. Ставите в холод на 5-10 хвилин. Збиваєте окремо білки на «сніг» і додаєте в тісто перед приготуванням. Смажити на олії. Якщо хочеться, можна додати борошна з ліщини.

Марія Дідковська

Засновниця фонду «Відкрита музика міста» та власниця ресторану Citronelle

Ділюся з вами своїм улюбленим рецептом млинців, а точніше, усіма улюбленою французькою інтерпретацією — «Креп Сюзет» з цукатами і апельсиновим соусом.

Інгредієнти для тіста:

  • 500 грамів борошна
  • 100 грамів цукру
  • 10 грамів солі
  • 3 яєчних жовтки
  • 3-4 яйця
  • 1 літр молока
  • 200 грамів вершкового масла

Приготування:

Змішати борошно, яйця і жовтки, додати молоко, потім цукор і сіль і, нарешті, розтоплене вершкове масло.

Для приготування цукатів вам знадобляться 1 апельсин і 20 грамів цукру. Спеціальним ножем зняти апельсинову цедру і нарізати її тонкою соломкою. Бланшувати 3 рази, кожен раз закладаючи цедру в холодну воду. З апельсина віджати апельсиновий сік, додати цукор і трохи води. Потім проварити цедру в цій суміші на повільному вогні, виклавши зверху фольгу.

Інгредієнти для соусу Суазет:

  • 30 грамів вершкового масла
  • 30 грамів цукру
  • 120 мл свіжого апельсинового соку
  • 5 мл лікеру Grand Marnier

Приготування:

Приготувати карамель із цукром і вершковим маслом, розбавити її апельсиновим соком і уварити наполовину. Вмочити кожен креп у цей соус і фламбувати з лікером. Вуаля — ваші ідеальні святкові млинці готові!

Олександра Червоненко

Співвласниця київських бутиків Sandro та Maje

Мої улюблені — млинці з яблуками.

Тісто для млинців:

  • Молоко – 500 мл
  • Яйця – 3 штуки
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 2 ложки
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Олія рослинна – 3 ложки

Потрібно, щоб тісто постояло 30 хвилин, воно має бути рідким. Яблука очистити від шкірки і дрібно нарізати. За смаком додати цукор, корицю, сік лимона. На пательні протушкувати, остудити і готову начинку викласти на млинець.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: