Де, як, скільки? Персональні майстер-класи від зіркових українських шеф-кухарів
Володимир Ярославський, Євген Грибеник, Олексій Краковський і ЯнгШеф поділилися, як проходять їхні персональні кулінарні майстер-класи — вартість, меню та умови проведення.
К

уштуюючи неймовірно смачні страви, хочеться й самому побути в ролі творця кулінарних шедеврів. Локдаун — чудова нагода влаштувати майстер-клас від найкращих шеф-кухарів України просто в себе вдома. JS розпитав професіоналів про вартість та умови проведення персональних майстер-класів, тож ознайомлюйтеся та беріться до справи!

Володимир Ярославський

шеф-кухар, співзасновник ресторану Lucky та суддя «МастерШеф»

Вартість

Вартість обговорюється особисто, залежить від обсягу роботи та моєї особистої зайнятості щодо конкретного запиту. Сума складається з гонорару, продуктів, віддаленості та уточнюється окремо.

Технічні вимоги до місця проведення

Особливих технічних вимог у мене немає. У мене є своя пересувна техніка. Зазвичай усю підготовку роблю у власному ресторані.

Максимальна кількість гостей

Усе залежить від запитів. Якщо ми організовуємо в ресторані, можемо брати і до 24 людей, удома — 16-20. А далі з організаторами. У мене і 100 учасників було.

Купівля продуктів

Ми самостійно купуємо продукти, адже заздалегідь їх підготовлюємо й привозимо на місце майстер-класу.

Кількість страв

Зазвичай за майстер-клас готуємо 3-4 страви. Також може бути кілька варіацій однієї страви. На вечерях готуємо 7-8 виносів.

Готові пропозиції та індивідуальний підхід

Готових пропозицій немає, оскільки всі запити приватні й розробляються індивідуально.

Ми робимо не просто майстер-клас, а цілий прийом їжі з майстер-класом, тому що люди більше люблять спостерігати, аніж робити своїми руками. Інколи гість робить усю страву своїми руками, інколи лише певний етап, а далі спостерігає за роботою професіоналів.

 

Євген Грибеник

шеф-кухар ресторану FABIUS, переможець проєкту «МастерШеф Професіонали 2»

Вартість

Для гостей ресторану мої знання та майстер-клас цілком безкоштовні. У разі виконання приватних занять їхня ціна залежить від складності майстер-класу. Зазвичай мінімальна сума — це 7500 грн (не з людини, а за майстер-клас загалом).

Технічні вимоги до місця проведення

Немає особливих вимог. Усе, що мені потрібно, я можу привезти з собою. Тож майстер-клас я готовий продемонструвати хоч на Марсі.

Максимальна кількість гостей

Зручно працювати з невеликою кількістю гостей — 5-7 людей. У такому форматі я можу пропорційно розділити увагу між усіма учасниками.

Купівля продуктів

Зазвичай продукти привожу з собою. Так зручніше, і я розумію, з чим буду працювати.

Кількість страв

Від 1 до 4 страв. Загалом це виглядає так: стартер, салат, основна страва або гаряча закуска та десерт.

Готові пропозиції страв та індивідуальний підхід

Усе дуже індивідуально. Багатьом гостям хочеться побачити та скуштувати щось нове. Тому програма розробляється для кожного випадку окремо.

 

Олексій Краковський

шеф-кухар

Вартість

Вартість курсу становить від 3500 до 4900 грн із людини. Наприклад:

  • «Веган» — 3500 грн
  • «Італія» — 4000 грн
  • «Риба» — 4500 грн
  • «М’ясо» — 4900 грн

Це залежить від продуктів. У «М’ясі» є й свіжий трюфель, і фуагра, і американський стейк. У «Рибі» зрозуміло, адже хороша свіжа риба коштує дорого. Також сюди входить і вино, яке я обираю персонально до кожного курсу та страви.

Технічні вимоги до місця проведення

Я намагаюся не використовувати те, чого немає на звичайних кухнях, облаштованих удома: блендер, гаджети, які достатньо легко купити. Принципово не використовую ніякого професіонального обладнання. Проводжу майстер-класи у себе вдома, тому що в мене дуже зручна кухня-студія, де комфортно працювати з аудиторією до шести людей.

Максимальна кількість гостей

Шість учасників.

Купівля продуктів

Продукти купую я. Їжджу до Goodwine, Володимирського ринку та Le Silpo.

Кількість страв

Приблизно 5-6 страв. Завжди даю бонусом ще 1-2 страви, що не входять до програми.

Готові пропозиції страв та індивідуальний підхід

Не було такого досвіду, щоб хтось просив щось змінити. Звичайно, ми можемо індивідуально обговорити меню з людьми, які обирають курс. У цьому плані я дуже «гнучкий», мені найголовніше, щоб люди, по-перше, отримали знання, по-друге, кайфонули.

 

ЯнгШеф

шеф-кухар

Вартість

Ціна за майстер-клас у мене у студії становить 4000 грн з однієї людини. На виїзді — 1000 доларів за 5 людей.

Технічні вимоги до місця проведення

Мені потрібні тільки плита й духовка, решту привожу з собою.

Максимальна кількість гостей

До 10 учасників.

Купівля продуктів

Особисто закупляю найкращі продукти.

Кількість страв

Готуємо 3 страви як у моїй студії, так і на виїзді.

Готові пропозиції страв та індивідуальний підхід

Меню змінюю щотижня. Страви надаю на вибір.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: