10 вересня в шотландському ресторані Whisky Corner відбулася вже традиційна гастрономічна вечеря, цього разу вона була присвячена прощанню з літом, палітрі смаків і квітам. Цікаво, що всі 7 курсів шеф-кухар Іван Булавін розробляв протягом місяця ексклюзивно для заходу. Всі ми знаємо, що сезонні продукти найсмачніші та найкорисніші. За основу було взято природний смак сезонних ягід, цвітіння й коренеплодів у поєднанні з морськими делікатесами і м’ясом. Саме продукти, що завершують літній сезон, надихнули Івана на створення тематичної вечері.
WHISKY CORNER – острівець Шотландії в самому серці столиці. Тут зібрана найбільша колекція віскі в Східній Європі: понад 900 зразків із Шотландії, Ірландії, США, Японії, Тайваню, Індії. А також власні ексклюзивні релізи віскі, які доступні тільки в цьому ресторані.
Гості насолодилися смаком і почули історію створення кожної страви із перших уст шефа. Вражаючою родзинкою вечері для гостей стала можливість взяти участь в приготуванні курсу самостійно. Кожен готував лобстера на розпечених каменях у казані з білим вином, а після флеймером обпалювали м’ясо для створення хрусткої скоринки. Перед початком гастро-сету гостей пригощали компліментом з дині з коппою власного виробництва.
Гастро-сет складався з 6 курсів:
Далекосхідний кальмар з сальсою із манго і соусом із лимонного базиліка;
Лобстер зі спагеті з цукіні та соусом з акації;
Язик ягняти із маринованими коренеплодами і раковими шийками;
Рапана з печеним персиком і соусом Стілтон у двох температурах;
Філе зайця з печеним пастернаком з соусами зі сливи і жовтої малини;
Кокосове морозиво зі снігом із в’яленої качки та кремом із топінамбура.
Також цього вечора шеф-сомельє Олег Козловський представив три авторських релізів віскі: UWCCC Macduff 12 years old Koval 63,3%; UWCCC Macduff 12 years old Bastardo 60,7%; UWCCC Macduff 12 years old Tokay 63%.
Кожен із гостей міг не тільки продегустувати віскі, а й дізнатися його історію. Одна із особливостей закладу – можливість продегустувати власні релізи віскі від шеф-сомельє Олега Козловського, які представлені тільки в ресторані Whisky Corner. Унікальність напоїв полягає в тому, що все – від діжок, в яких витримується напій, до кожного елемента на етикетці, – створюється власниками ресторану Олексієм та Іриною Савченко спільно із шеф-сомельє в Шотландії.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: