Напередодні Різдва 24 грудня у кафе Markó, що є частиною Sophia Hotel Kyiv, відбувся святковий майстерклас зі створення дідухів — давніх українських оберегів.
Дідух — це не букет, не декор, не різдвяна «ікебана». Цей символічний сніп має надзвичайно давню історію. Є всі підстави вважати, що українці зустрічали з ним новий календарний рік задовго до появи християнства. Дідух, або Дідів дух — символ життя, дерево роду, оберіг на багатство та добробут. Традиційно дідухи виготовляли жінки з дітьми, а чоловіки урочисто вносили до оселі та встановлювали на покутті.
Мета майстеркласу від проєкту «Квітучі імпрези» — не просто навчити гостей робити дідух власноруч, а й познайомити їх з історією, забутими традиціями, корінням, без якого нації так складно зростати вгору. Під керівництвом майстрині Ольги Сахно із жита, пшениці, вівса та льону кожна учасниця створила власний унікальний оберіг.
читайте також
Частину прибутку із заходу організаторки перерахували на опалення оранжерей Національного Ботанічного саду імені М. М. Гришка.
Таміла Немченко з донькою
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: