Починаючи з травня, «Курені» (що на Парковій дорозі, 4) зарекомендували себе як один із найяскравіших культурних майданчиків Києва: тут влаштовують фестивалі, виставки та перформанси, тут можна побачити вистави «Дикого Театру» та послухати сети найвідоміших діджеїв світу.
Віднедавна у «Куренях» перезапустився ресторан. Тут надалі готують традиційні українські страви, однак тепер акцент роблять на здоровому харчуванні та якісних місцевих продуктах.
За кухню відповідає команда під керівництвом Владислава Агреса і Ярослава Артюха. За словами шефів, тепер у «Куренях» страви роблять більш корисними. Наприклад, деруни тут готують із топінамбура, трохи обсмажують, а потім запікають.
Модні продукти — на кшталт лосося й авокадо, які нині незрідка вважають невід’ємною частиною здорового харчування, — в «Куренях» готувати не будуть. Замість них пропонують локальні суперфуди, а також чорноморську рибу, морепродукти та всілякі корінці: пастернак, селеру, корінь петрушки тощо.
У меню будуть і давно забуті продукти, скажімо, амарант. Його здавна використовували у стравах вітчизняної кухні, проте згодом він зник із раціону українців.
«Ми робимо ставку на корисні страви та локальні, органічні, сезонні продукти. І намагатимемося готувати безглютенову їжу. Замість звичайного борошна ми використовуємо суміш борошна із клітковини подорожника та кукурудзи (або ж з того самого амаранту)», – розповідає Владислав Агрес.
Серед страв, які обов’язково треба скуштувати, шефи радять крем-суп із кропиви, вареники з кров’янкою, вареники з міксом із гречки та сиру, ліниві вареники з козячим сиром та соусом із кропиви. А також тушковані в темному пиві бичачі хвости, зоб ягняти (так зване солодке м’ясо) та стейк з яловичого серця. І, зрозуміло, український борщ.
Окрім того, у «Куренях» діє фудкорт з окремим меню. Тут можна спробувати страви української кухні, адаптовані під фудкорт: швидка подача, зручний крафтовий посуд. Також на фудкорті є мангал, де готують м’ясо та лаваш із різними начинками. Про веганів і вегетаріанців тут не забувають. У меню можна знайти кілька позицій рослинних страв.
Ще на фудкорті завжди можна замовити десерти, сезонні фрукти і ягоди – наприклад, полуницю з базиліковим соусом і бальзаміком, львівський сирник та андрутовий торт.
Серед страв-фаворитів фудкорту гості виділяють малосольні огірки з молодим медом, червоний борщ, котлету по-київськи з пюре, язик ягняти на грилі з баношем, веганський лаваш із гороховим хумусом і пюре запечених яблук.
Парові вареники з кров‘янкою
Солодке м‘ясо ягнятини з пюре із цвітної капусти
Паркова дорога, 4. Інфо та резерв столів: +380676588951
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: