Перезапуск найстарішого ресторану української кухні «Курені»
Відтепер улюблені страви смакують по-новому.

Починаючи з травня, «Курені» (що на Парковій дорозі, 4) зарекомендували себе як один із найяскравіших культурних майданчиків Києва: тут влаштовують фестивалі, виставки та перформанси, тут можна побачити вистави «Дикого Театру» та послухати сети найвідоміших діджеїв світу.

Віднедавна у «Куренях» перезапустився ресторан. Тут надалі готують традиційні українські страви, однак тепер акцент роблять на здоровому харчуванні та якісних місцевих продуктах.

Форшмак з обліпиховим маслом та ікрою щуки

За кухню відповідає команда під керівництвом Владислава Агреса і Ярослава Артюха. За словами шефів, тепер у «Куренях» страви роблять більш корисними. Наприклад, деруни тут готують із топінамбура, трохи обсмажують, а потім запікають.

Модні продукти — на кшталт лосося й авокадо, які нині незрідка вважають невід’ємною частиною здорового харчування, — в «Куренях» готувати не будуть. Замість них пропонують локальні суперфуди, а також чорноморську рибу, морепродукти та всілякі корінці: пастернак, селеру, корінь петрушки тощо.

У меню будуть і давно забуті продукти, скажімо, амарант. Його здавна використовували у стравах вітчизняної кухні, проте згодом він зник із раціону українців.

«Ми робимо ставку на корисні страви та локальні, органічні, сезонні продукти. І намагатимемося готувати безглютенову їжу. Замість звичайного борошна ми використовуємо суміш борошна із клітковини подорожника та кукурудзи (або ж з того самого амаранту)», – розповідає Владислав Агрес.

Серед страв, які обов’язково треба скуштувати, шефи радять крем-суп із кропиви, вареники з кров’янкою, вареники з міксом із гречки та сиру, ліниві вареники з козячим сиром та соусом із кропиви. А також тушковані в темному пиві бичачі хвости, зоб ягняти (так зване солодке м’ясо) та стейк з яловичого серця. І, зрозуміло, український борщ.

Холодець із кролика

Окрім того, у «Куренях» діє фудкорт з окремим меню. Тут можна спробувати страви української кухні, адаптовані під фудкорт: швидка подача, зручний крафтовий посуд. Також на фудкорті є мангал, де готують м’ясо та лаваш із різними начинками. Про веганів і вегетаріанців тут не забувають. У меню можна знайти кілька позицій рослинних страв.

Ще на фудкорті завжди можна замовити десерти, сезонні фрукти і ягоди – наприклад, полуницю з базиліковим соусом і бальзаміком, львівський сирник та андрутовий торт.

Серед страв-фаворитів фудкорту гості виділяють малосольні огірки з молодим медом, червоний борщ, котлету по-київськи з пюре, язик ягняти на грилі з баношем, веганський лаваш із гороховим хумусом і пюре запечених яблук.

Парові вареники з кров‘янкою

Парові вареники з кров‘янкою

Солодке м‘ясо ягнятини з пюре із цвітної капусти

Солодке м‘ясо ягнятини з пюре із цвітної капусти

Перезапуск найстарішого ресторану української кухні «Курені»
Перезапуск найстарішого ресторану української кухні «Курені»
Перезапуск найстарішого ресторану української кухні «Курені»
Перезапуск найстарішого ресторану української кухні «Курені»
Перезапуск найстарішого ресторану української кухні «Курені»
Перезапуск найстарішого ресторану української кухні «Курені»
Перезапуск найстарішого ресторану української кухні «Курені»
Перезапуск найстарішого ресторану української кухні «Курені»
Паркова дорога, 4. Інфо та резерв столів: +380676588951

Паркова дорога, 4. Інфо та резерв столів: +380676588951

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: