Cезонне меню: добірка найактуальніших осінніх страв від ресторанів столиці
Від морепродуктів до трюфелів – справжні кулінарні шедеври найкращих шеф-кухарів.

Найвишуканіші ресторани столиці знайомлять із своїми сезонними меню, де кожен бажаючий зможе знайти для себе щось дійсно особливе. До вашої уваги улюблені страви у новому звучанні, а також справжні делікатеси від талановитих шеф-кухарів. 

QUEEN

 

У ресторані SEAFOOD ROOM, який знаходиться на другому поверсі столичного комплексу QUEEN KYIV, представлений великий вибір морепродуктів і страв французької, японської та середземноморської кухонь. Шеф-кухар Володимир Болібрух запрошує спробувати страви із осіннього меню, а також страву з восьминога, яка займає особливе місце в переліку делікатесів ресторану.

Замовте карпаччо з восьминога з соусом ремулад, або ж салат з восьминогом, руколою і пармезаном. З-поміж іншого в осінньому меню зверніть увагу на філе чилійського сібаса з зеленим горошком і печеним гарбузом, тартар з яловичини з картоплею фрі та карпаччо з підкопченого тунця з трюфелем.

На гостей чекає незабутній час за вечерею під звуки живої музики. Заклад працює щодня з 17:00 і до опівночі.

Набережне шосе, 25, бронювання столиків за телефоном +380670111115. Детальніше у Instagram.

Whisky Corner

 

Шотландський дім-ресторан Whisky Corner пропонує бездоганну кухню та найкращу в місті карту віскі. Власники закладу Олексій та Ірина Савченко та новий шеф-кухар Іван Булавін створили унікальну гастрономічну концепцію, де гармонійно поєднується благородний напій, спадщина великих кулінарів минулого, а також актуальні нині страви здорового харчування.

У закладі представлена ​​найбільша в Східній Європі колекція віскі — понад 900 релізів. Саме тому особлива увага приділяється нюансам food & whisky pairing. Бездоганний супровід до кожної страви допоможе обрати професійний сомельє ресторану.


Доброю традицією Whisky Corner стали гастрономічні вечері з шефом. Кожна така вечеря у VIP-залі ресторану присвячена особливій ​​темі. Й щоразу це значно більше, ніж просто захід — це справжній гастроперформанс, з антуражем і ароматами моря, лісу чи мисливського багаття.

Софіївська 16/16, бронювання столиків за телефонами +380442790215, +380504803803. Детальніше у Facebook та Instagram.

ВАО

 

Головна гастрономічна спокуса оксамитового сезону — оновлені страви у ресторані ВАО. Краса і спокій океану надихнули Ектора Хіменеса-Браво на створення особливого меню. Адже океан — це завжди свіжі враження, незвичайні смаки і новий досвід. Спробувати дивовижну суміш смаків за келихом стиглого червоного вина можна щодня по вулиці Мечникова, 14/1.

Мечникова, 14/1, бронювання столиків за телефоном +380676939898. Детальніше на сайті.

NAM

 

Ресторан NAM продовжує вражати своїми екзотичними смаками. У цьому сезоні команда закладу презентувала оновлене меню, над яким працювала усе літо. До меню увійшли страви від філіпінського шеф-кухаря Роберто, які вже завоювали любов гостей: Фо з морепродуктами, Тім Сам з крабом, равлики у соусі карі та спокусливі десерти від шеф-кондитерки Світлани Савченко.

Телепортуватися до сонячного В’єтнаму та спробувати хіти цього сезону можна щодня по вулиці Великій Васильківській, 48.

Велика Васильківська, 48, бронювання столиків за телефоном +380967585858. Детальніше на сайті.

 DOM №10 

 

З нагоди осені, шеф атмосферного ресторану DOM №10 Георгій Шаруєв представив оновленне основне меню, а також сезонне меню сніданків вихідного дня.

Цвітну капусту тут запікають із тхіною і подають з соусом із білих грибів та трюфеля, прикрашають страву пряним гарбузовим насінням і попкорном із зеленої гречки. Качині ніжки запікають з червоною капустою і подають з картопляним пюре зі шкварками. Соковите поке з тунця подають з авокадо, бобами едамаме і маринованим огірком та пластівцями боніто.

По суботах і неділях, з 10:00 до 15:00, в ресторані пропонують велике меню сімейних сніданків, в основі яких — традиційно найсмачніші сезонні продукти.

Серед осінніх напоїв особливою популярністю користуються нові глінтвейни, а також ройбуш-лате, приготований на південноафриканському фіточаї ройбуш. Цей червоний лате зовсім не містить кофеїну, але бадьорить і зігріває завдяки високому вмісту антиоксидантів.

Окрім того, у ресторані стартує сезонне меню, присвячене гастрономічному золоту — Істрійському трюфелю.

Спаська, 10, бронювання столиків за телефоном +380675020354. Детальніше на сайті.

Citronelle

 

Цієї осені ресторан авторської французької кухні Citronelle пропонує скуштувати вишукане меню зі страв із трюфелем. До уваги гостей — крамбл з трюфелем; піцетта з трюфелем, сиром пекоріно, запеченим гарбузом та сирним соусом, а також різотто та очовечий крем-суп, обидві срави, звісно ж, із трюфелем. І це ще далеко не все.

Шеф-кухар закладу присвятив смачним грибам особливе місце у меню, а сомельє підібрав вина, які вдало підкреслять їх смак.

Як відомо, винотека Citronelle містить вина виключно французьких виноробів.Це єдиний ресторан в Україні, для якого відомий винороб Eric Morlet створив власне шампанське Pierre Morlet.

Богдана Хмельницького, 23, бронювання за телефоном +380672171420. Детальніше у Facebook.

Havana

 

Меню ресторану Havana — це свобода у поєднанні інгредієнтів, виборі страв і стилістці їхньої подачі. Саме тому тут створили атмосферу Куби, але зі зрозумілою кухнею та найактуальнішими сучасними європейськими стравами. Зовсім нещодавно новий шеф-кухар ресторану Армен Манукян презентував оновлене меню з осінніми позиціями.

Поєднання продуктів, соусів і ювелірна презентація страв здивують найвибагливіших гурманів. До уваги гостей — карпаччо з телятини із артишоками, чорним снігом і трюфелним маслом; салат з телятиною, шпинатом і печеним гарбузом; медальйони з телятини тендерлойн, з панчетою і брокколі; запечений камамбер в мигдальних пластівцях з грушево-цитрусовим соусом і ягодами, а також низка вишуканих крем-супів та гарбузовий тарт на десерт.

Набережне шосе, 28, бронювання столиків за телефоном +38050454 9007. Детальніше у Instagram.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: