Місяць ігристого настрою та магічного сяйва вiд La Famiglia та Visa
Зустрічаємо свята по-особливому!
А

би святкове передчуття не закінчувалось, сім’я ресторанів La Famiglia спільно з Visa проводить фестиваль ігристих вин упродовж усього грудня. Рідкісні вінтажі, камерні будинки шампанського та порівняльні дегустації та цілий календар ігристих вин — у кожному з ресторанів святковий сезон відчувається по-новому.

А ми вирішили дізнатися більше про цей яскравий напій у команди сомельє La Famiglia, бо хто знається на світі ігристих вин краще?

Чому вартість одних видів ігристого — помірна, а ціни на інші — злітають до небес?

Треба розуміти, що Шампань — регіон площею всього 34 000 га, а полюбляють його вина в будь-якому куточку світу. У винах Шампані важливо все — і сімейний досвід 10 поколінь, і ручний збір винограду, і навіть вік лози. Велику роль відіграє філософія господарства, його цінності, стиль та маркетингова стратегія. Наприклад, Dom Perignon P3 — це справжній витвір мистецтва, і він не може коштувати дешево.

Чому про шампанське знають усі, а про франчакорту — лише ті, хто був в Італії?

Якщо говорити про традиційний метод виготовлення ігристих, то шампань старша більше, ніж на 100 років від франчакорти. Проте це твердження — хибне, й сьогодні франчакорта відома не тільки в Європі, а й далеко за її межами. Просто дайте їй трохи часу для завоювання любові серед прихильників класичних ігристих вин.

Яке ігристе найчастіше п’ють у ресторанах La Famiglia?

Залежить від місця, адже вибір вин нерозривно пов’язаний і з кухнею, і з атмосферою. Catch — це мека вин Шампані та Бургундії. Piccolino — найкраще місце для того, щоб спробувати різноманітну франчакорту. Колекція вин у Vino e Cucina — найбільша в Україні. До того ж кожне з вин можна придбати за ціною винного бутика. Найпопулярнішою позицією залишаєтся просеко — класичний аперитив в Італії.

Чи потрібно декантувати ігристі вина?

Правильно було б сказати «аерувати» — наситити киснем вино так, щоб розкрити весь його потенціал і характер, який визрівав мінімум 3 роки, а у видатних зразках — до 20 років на осаді в пляшці.

Чому ігристе — найкращий вибір для Нового Року?

Від самого початку свого шляху ігристі вина асоціюються з успіхом та святом. Це той напій, який можна вживати зранку або ввечері без почуття провини після.

Що означає для вас ігристе? Кохання на все життя чи все-таки аперитив?

Звичайно, залежно від виду ігристого, кожне вино має ім’я, характер та історію, тому це напій, який виявляє справжні почуття, напій на всі випадки життя. Це — симфонія гарного настрою.

Яку роль відіграє ігристе у створенні новорічного настрою?

Безпосередню, адже воно його створює! Важко уявити новорічний вечір без келиха ігристого вина. Саме в цьому його призначення! У Vino e Cucina ми вирішили, що немає жодної причини для того, щоб святкувати наближення Нового Року весь грудень! Тому ми створили унікальний календар ігристих вин — щодня протягом місяця відкорковуємо та розливаємо келихами зіркові позиції просеко, франчакорти та шампані. Всього понад 100 пляшок — такого немає більше в Україні.

Ігристий настрій — на кожен день свят. Час загадувати бажання!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: