Натхненна Венецією: нотатки мандрівниці Алли Зіневич
«Я захоплююся тим, як вміло італійці бережуть власну культуру та історію».

Ідейний натхненник фармацевтичної компанії ALLANI Алла Зіневич поділилася подробицями подорожі до зимової Венеції та презентувала кілька неймовірно стильних кадрів із власного архіву.

Усім відома особливість Венеції полягає, насамперед, у її унікальному розташуванні. Місто на воді чарує з першого погляду із вікна літака на неймовірне поєднання типової італійської архітектури і безкрайніх водних просторів, що ніби омивають кожну будівлю. Легкий подив та естетичне задоволення переслідують усіх, хто вперше відвідує місто навіть під час, здавалося б, звичайної прогулянки типовими вуличками із житловими будинками, не кажучи вже про знайомство із пам’ятками архітектури та площею Сан-Марко.

У Венеції ми зупинилися у готелі Danieli, відомому завдяки фільму «Турист» із Джонні Деппом та Анджеліною Джолі в головних ролях. Вишукана краса та подих історії відчуваються у меблях та у кожному елементі декору цього місця. Приємно здивував ресторан Terrazza, що розташований на даху готелю. Панорамні сніданки із видом на Гранд-канал залишили просто казкові емоції.

Однією із головних пам’яток міста є площа Сан-Марко — це справжня культурна спадщина, що залишається впродовж століть душею й серцем Венеції. Особливо приємні емоції викликав збудований у 14-15 століттях Палац дожів, який служив резиденцією дожа — верховного голови Венеціанської республіки.

Мені вдалося побувати всередині цієї фундаментальної будівлі, що була зведена без використання жодної колони. Не може не дивувати те, наскільки майстерно вдалося збудувати цілу республіку всередині невеликого міста.

Однією з найстаріших кав’ярень у всій Італії вважається пастічерія Florian. Вона є своєрідним символом Венеції й приємно дивує відвідувачів не лише якісними кондитерськими виробами та запашною італійською кавою, а й картинами відомих венеціанців, що красуються на стінах завжди заповненого відвідувачами закладу. Я із задоволенням скуштувала кілька видів десертів і перейняла поєднання смаків, аби спробувати приготувати щось подібне вдома

Неподілік від самої Венеції розташований острів

Муран. Саме там виготовляють усім відомі вироби із муранського скла. Аби вправно працювати зі склом, майстру необхідно навчатися впродовж 10, а то й 15 років — це дійсно клопітка праця, та майже ювелірна робота. До речі, у рамках відвідин фабрики по виготовленню скла, я придбала собі неймовірно красивий світильник, який по праву можна назвати витвором мистецтва!

Я захоплююся тим, наскільки італійці вміло бережуть власну історію, передаючи із покоління в покоління родинні традиції та сімейну справу.

Гондола – обов’язковий елемент у рамках подорожі до Венеції.

Гуляючи неподалік площі Сан-Марко, я натрапила на невеличкий сувенірний магазин, де продавалося безліч дійсно унікальних прикрас . Жінка-продавчиня виявилася дружиною майстра, котрий впродовж десятиліть створює неймовірної краси аксесуари і прикраси, що дуже нагадують по стилістиці вироби бренду Dolce &Gabbana.

Проте особливість у тому, що деяким із прикрас вже більше 100 років, а сімейний бізнес передається з покоління в покоління впродовж віку. З моменту візиту до магазинчика мене не покидає думка про те, що відомі кутюр’є, цілком ймовірно, надихнулися роботами майстра. Для себе я, до речі, придбала цікавий обруч-корону і все ще залишаюся у повному захваті від обновки.

Італія, звісно ж, не могла не залишити гастрономічний слід у пам’яті. В одному сімейному ресторані мені довелося скуштувати справжній делікатес  у вигляді крабового м’яса у фритюрі. Справа в тому, що власники ресторану за особливою системою розгодовують крабів яєчним білком аж до моменту, поки їм не стає важко тягнути на собі панцир і вони просто скидають його. Після того м’ясо обсмажують у фритюрі. Страва — абсолютно чистий білок і надприємна на смак.

Венеція виявилася абсолютно чудовою та затишною навіть взимку. Я залишилася у захваті від архітектури та загальної атмосфери.

Щиро захоплююся світлом у Венеціі – справжня Мекка для фотографів.

   

Фото: Vicoolya& Saida Photography

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: