Поміксуймо? Рецепти «домашніх» коктейлів від барменів київських закладів
Прості й водночас вишукані напої для ваших онлайн-вечірок.

Вечірки у стилі #stayhomeparty набирають обертів. Саме час навчитися готувати улюблені коктейлі в домашніх умовах. Ми зібрали кілька простих і водночас цікавих рецептів, що не залишать байдужими найвибагливіших поціновувачів вишуканих міксів.

 

Ramos Fizz від закладу LoggerHead

 

Ramos Fizz — це класичний коктейль, який завоював серця поціновувачів змішаних напоїв ще у 1988 році. Способом приготування ділиться шеф-бармен столичного закладу LoggerHead, а також видавник BAROUT — Артем Скапенко.

LoggerHead, бульвар Тараса Шевченка, 1

Інгредієнти:
London Dry Gin — 50 мл
Цукровий сироп (потрібно розчинити 250 г цукру в 250-ти мл води і остудити, тобто 1 до 1) — 30 мл
Сік лайма — 15 мл
Сік лимона — 15 мл
Вершки кулінарні 18% — 45 мл
Яєчний білок — 20 мл
Какао, мускатний горіх або кориця

Спосіб приготування:
Перед приготуванням обов’язково охолодити всі інгредієнти, а потім помістити їх у блендер і збивати протягом кількох хвилин. Після перелити в скляні стакани хайболл і натерти на тертку мускатний горіх, корицю, або присипати какао, в залежності від ваших вподобань. У разі, якщо вдома є шейкер, збивати з льодом не менше 5 хвилин.

 

Mint Julep і Appletini від закладу CHI

 

Mint Julep — чудовий коктейль для домашньої вечірки, прихильником якого був сам Великий Гетсбі, пропонує до приготування заклад CHI.

CHI, Паркова дорога, 16

Інгредієнти:

Бурбон — 70 мл
Тростинний сироп (або цукровий в співвідношенні 80/20 (води) — 20 мл
Свіжа мята — 5 гр
Кришений лід (можна і звичайний)
Цукрова пудра — для декору
Ангостура бітер — 5 крапель

Спосіб приготування:

Посуд: звичайний хайбол або олов’яна/срібна чашка. Для приготування необхідно змішати всі інгредієнти в посуді подачі за допомогою барної або звичайної ложки. «Розбудити» м’яту, злегка потерши у долонях, додати її в стакан, засипати льодом. Готовий коктейль можна прикрасити м’ятою і присипати пудрою.

 

Appletini, або яблучний тіні — справжній коктейль-фаворит серед голлівудських зірок, який можна з легкістю приготувати у домашніх умовах.

Інгредієнти:

Горілка (джин, кальвадос, бренді) — 50 мл
Яблучний сік — 0030
Цукровий сироп (80/20 (води) — 20 мл
Лимонний фреш — 10 мл
Свіже яблуко

Спосіб приготування:

Цей коктейль готується за допомогою шейкера. Всі інгредієнти змішуємо з льодом в шейкері і переливаємо в коктейльний келих. Головне завдання, аби напій залишився без льоду (в процесі переливання краще скористатися стрейнером). Прикрасити напій можна слайсами яблука.

Bloody Mary від закладу Rehub Buher

 

Як відомо, Bloody Mary був створений як напій від похмілля, проте зараз він подається до обіду/вечері й особливо круто компонується із м’ясними стравами. Класичним рецептом культового коктейлю ділиться шеф-бармен закладу Rehub Buher Сергій Бєлов.

Сергій Бєлов, шеф-бармен Rehub Buher (Кожум’яцька, 16)

 

Інгредієнти:

Горілка — 60 мл
Томатний сік — 120 мл
Ворчестерський соус — 15 мл
Соус Табаско — 3-10 крапель (за смаком)
Лимон — 1/2
Сванська сіль — 0/3 чл
Чорний перець (за смаком)
Мед, або цукор — 1/2 чл
Лід

Спосіб приготування:

За наявності шейкера — чудова нагода ним скористатися. Якщо немає шейкера — використовуємо велику склянку, або ємкість для блендера, куди додаємо усі основні інгредієнти, вичавлюємо фреш лимона і збиваємо. Варто звернути увагу на те, що коктейль ми не шейкуємо, а кілька разів на відстані витягнутої руки переливаємо із однієї ємності в іншу за методом «фроулінга». Далі додаємо мед (або цукор), аби збалансувати напій, і, звісно, лід. Переливаємо наш мікс у келих та робимо «соляний грим» за допомогою сванської солі. Прикрасити коктейль можна стеблом селери, шматочком смаженого бекону, або ж посипавши тертим сиром.

 

 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: