Ресторани мережі La Famiglia одержали почесні премії від видання Wine Spectator
14 келихів за найкращі винні карти.
В

идання Wine Spectator оновило щорічний список ресторанів із кращими винними картами у всьому світі. 14 келихів укотре отримали ресторани мережі La Famiglia.

Wine Spectator присуджує нагороди за кращі винні карти починаючи з 1981 року, наразі трофеями відзначено 3 500 ресторанів у всьому світі. Незважаючи на постійне зростання винної культури, опинитися в рейтингу, як і раніше, нелегко. Загалом нагороди діляться на три рівні. Перший келих, або Award of Excellence, можуть отримати ресторани, чиї винні карти включають понад 90 найменувань, добре перегукуються з меню за змістом та ціною. Для отримання другого і третього келихів винна карта повинна представляти широку географію з погляду винних регіонів, мають значення також рідкісні та преміальні позиції.

Ресторани La Famiglia неодноразово отримували один та два келихи від видання, а їхні винні карти повністю відображають філософію рейтингу. У ресторані-енотеці Vino е Cucina представлено понад 1 500 позицій кращих виноробів від Італії до Нової Зеландії, а цінова політика повністю відповідає прайсу винного бутика.

У seafood-ресторані CATCH винна карта з фокусом на регіон Шампань включає рідкісне зібрання вінтажних вин з 1972 до 2012 року. Ресторан Piccolino має винну карту в 300 найменувань та найбільшу колекцію Prosecco. Ресторан із найкрасивішою терасою Подолу Vero Vero знову підтвердив свої позиції та отримав два келихи, у тому числі й завдяки унікальній колекції Chianti.

Кожен із 6-ти ресторанів, які отримали Award of Excellence, має особливість винної карти. У ресторані Bigoli — це напрям «Супертоскана» та колекція рейтингових вин. Заміський ресторан Zafferano представляє маленькі винні господарства. Ресторан кавказької кухні «Кувшин» — рідкісні вина Грузії та Вірменії, а Toscana Grill поєднує меню дичини з винами тосканського регіону. У Trattoria Zucca представлено понад 100 взірців італійських вин, а кращі українські позиції поєднуються з європейськими та складають винну карту ресторану «Хуторок на Дніпрі».

Увага до рейтингу свідчить насамперед про інтерес до розвитку винної культури в Україні, а також про прагнення оцінювати вино не лише в приватній розмові, а й на суспільному рівні. Адже відмітки є не просто ознакою гордості, а результатом правильно виконаної системної роботи команди — від формування винної карти до підбору сомельє і визначення напряму розвитку.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: