Алла Григор’єва у славетній виноробні Moët & Chandon
Цікава подорож до Шампані.
П

ротягом кількох днів Алла Григор’єва та її чоловік, ресторатор Михайло Бейлін, подорожували французькими виноробнями. Подружжя дегустувало найкращі зразки вина, знайомилося з історією та особливостями кожної локації.

Після Бургундії пара відвідала Еперне у Шампані, де з 1743 року розташоване виробництво славетного шампанського Moët & Chandon.

«В Еперне ми спочатку поїхали на обід у готель в Royal Champagne & Spa, який належить друзям Дому. До обіду ми вибрали Moët & Chandon Grand Vintage 2009. Після вирушили на екскурсію в погреби Moet & Chandon. Їх протяжність понад 28 кілометрів й утворює знаменитий підземний лабіринт, в якому вино дозріває і перетворюється при оптимальній вологості і температурі. Ми пройшли, звичайно, не весь лабіринт, а маршрут довжиною в 2 км. Ми вже були на подібній екскурсії в минулому році, але такий досвід щоразу в новинку!» – ділиться враженнями Алла.

«У підвалі Moët & Chandon ми дегустували поточний вінтаж 2012 року. Найцікавіше, що цього разу при нас здійснювали дегоржаж однієї з пляшок із погреба. Дегоржаж – це витяг дріжджового осаду з пляшки на фінальній стадії. Це роблять вкрай рідко, і нам дійсно пощастило це побачити! Нам дали спробувати це вино і тільки після сказали, якого року врожай. Маслянисте й насичене, воно виявилося врожаю 1996 року», – розповідає модель.

«Потім ми відправилися в серце будинку – кімнату, де зберігаються шампанські вина з 1940 року! Як нам сказали, цю колекцію чіпають тільки в дуже рідкісних випадках. Помітивши, що в колекції немає мого 1986 року народження, я поцікавилася, невже у цей рік був такий поганий урожай? Відповіли, що в той рік випустили лише Rose 1986. Знайти вкрай складно, але можна та дорого! Чоловіка пошуками вирішила не напружувати», – жартує наостанок Алла.

 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: