Сезон білого трюфеля розпочато
Готує сім`я ресторанів La Famiglia.

У розпал трюфельного сезону околиці п’ємонтської Альби перетворюються на справжні «мисливські угіддя». Тут шукають найдорожчий, найбажаніший і рідкісний ароматний білий трюфель. Процес пошуків — довгий і складний, але справжніх мисливців це не лякає. Щойно новина про знайдене «біле золото» облітає П’ємонт, трюфель з’являється в меню сім’ї столичних ресторанів La Famiglia.

VINO E CUCINA

Запечена в тісті моцарелла, подвійні равіолі з гарбузовим пюре і соусом пекоріно, або ж гратен з пармезаном — класичне меню флагманського італійського ресторану розкриває ароматику трюфеля в повній мірі. Бажаючим продовжити задоволення рекомендують замовити трюфельний пиріг з квітками цукіні з собою. Варто зазначити, що до кожної страви додається рекомендація щодо вибору вина.

BIGOLI

В італійського ресторану із 7-річною історією з трюфелем склалися особливі відносини. Тут гостям традиційно пропонують потерти трюфель до римської пасти Качо-е-пепе, тальяттеле і різотто б’янко. А тим, хто полює за новими враженнями, шеф запропонує смачну перепілку. Куштувати останню варто за келихом Chianti Classico.

PICCOLINO

Якщо в Італії тільки починається міжнародний ярмарок білого трюфеля, то в ресторані Piccolino представлене постійне меню страв із трюфелем. Карпаччо, картопляні ньокі, вершкове різотто і теляча вирізка з фуа-гра нікого не залишать байдужими. А правильний вибір вина підсилить дію трюфельних феромонів.

VERO VERO

Коли йдеться про аромат трюфеля, думки експертів завжди розходяться. Для одних — це ліс після дощу, для інших — деревні ноти. Несподівано і яскраво звучить трюфель в меню італійського ресторану Vero Vero, до якого входить паштет з курячих сердець з томатним конфітюром, тальята в грибному соусі й паста тальоліні. В якості супроводу варто звернути увагу на добре витримане Barolo.

СATCH

Білий трюфель і шампанське — ця пара не раз підкорювала французьку корону. Як саме це їй вдавалося? Секрет розкрив ресторан CATCH: карпаччо з гребінця з трюфельним айолі і зеленим салатом, гарбузове різотто зі скампі і тальята з восьминога з трюфельним пюре в приємній компанії шампанського від винного Дому Gosset.

TOSCANA GRILL

Надиво, у трюфеля є свій гастрономічний почерк — «рустик». Експерти переконані, що цей інгредієнт ідеально грає в простих стравах. Омлет або паста — те, що запропонують вам в тавернах і тратторіях П’ємонту. У заміському ресторані Toscana Grill врахували цю особливість, а отже, сюди варто завітати, аби спробувати гарбузовий суп з білим трюфелем і пасту, доповнену соусом з білого вина. Черговий доказ того, що все геніальне — просто.

ZAFFERANO

Трюфель — не їжа, а пряність. У страві він еквівалентний шафрану, тобто не тільки додає свою ароматику, а й об’єднує компоненти. Щоб детально розібратися з усіма властивостями «білого діаманта», знадобиться час. Тому вирушайте в заміський ресторан Zafferano і як слід вивчіть тут трюфельне меню. Тартар із дорадо, гребінці з цвітною капустою і трюфелем, кролик з пастою фрегола і лісовими грибами.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: