Джетсетери продовжують ділитися власними лайфхаками щодо харчування. Цього разу свій топ продуктів назвала фітнес-тренерка та телеведуча Марина Боржемська:
«Для мене вибір правильних продуктів харчування вже відбувається підсвідомо. Адже я можу нескінченно говорити про продукти, їхні корисні властивості, про те, як вони впливають на наш організм і які з них можуть допомогти в різних ситуаціях. Нижче перелік тих продуктів, які для мене є топом».
Грейпфрут
Чудовий фрукт від перевтоми і депресії. Часто використовується у правильному харчуванні. Люблю додати в раціон половинку грейпфрута, оскільки він сприятливо впливає на процеси травлення.
Важливо знати, що не можна вживати його тим, у кого виразка, підвищена кислотність шлунка або проблеми з печінкою. До складу цитруса входить безліч корисних речовин і вітамінів, органічних кислот, мінеральних солей, пектину, фітонцидів, ефірних масел і речовини нарингенін.
Броколі
Овоч дуже корисний тим, що він покращує роботу серця, перешкоджає розвитку атеросклерозу і мегакорисний для тих, у кого ослаблений імунітет. Так само рекомендую включити в раціон маленьким дітям і вагітним жінкам.
Допомагає боротися з виразкою шлунка, перешкоджає розвитку ракових захворювань. І що важливо для нас, дівчаток, — броколі вважається чудовим антицелюлітним засобом, регулює водний обмін в організмі.
Спаржа
Обожнюю страви зі спаржею. У цього продукту багатий склад, у ньому міститься безліч корисних речовин: він очищає кров, позитивно впливає на судини і функції серцевої системи.
Важливо, що спаржа обмежує надходження зайвих калорій в організм і сприяє позбавленню від зайвої ваги, завдяки сечогінним властивостям, а ще допомагає в боротьбі з целюлітом. Покращує шкіру і робить її чистою, а волосся — блискучим.
Кіноа
Одна з моїх улюблених круп, яка є найкращим джерелом рослинного білка. Крім того, це джерело вуглеводів, які повільно засвоюються. Завдяки цьому відбувається поступове підвищення рівня глюкози у крові і відповідно дає тривале насичення — ви довго не відчуваєте голоду.
Жирна риба
Наприклад, кижуч, палтус, сьомга. Жирна риба є джерелом Омега-3 жирних кислот, які покращують жировий обмін, знижують кількість так званого «поганого холестерину». Також риб’ячий жир прекрасно насичує організм, збагачуючи його корисними мінералами. Насправді я люблю різну рибу: і жирну рибу, і нежирну, але в топ вирішила додати саме першу.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: