
Noma — заклад високої кухні в Копенгагені, який кількаразово визнавали найкращим рестораном світу (2010, 2011, 2012 і 2014 роки) за версією британського журналу «Restaurant».
Відкрив його 2004-го легендарний шеф-кухар Рене Редзепі. Саме він днями розповів The New York Times про те, що має намір закрити ресторан наступного року.
Шеф-кухар Рене Редзепі
Однак не варто впадати у відчай. Рене також поділився подальшими планами. Незабаром Noma перетвориться на харчову лабораторію, щоб розробляти страви для цифрового бізнесу Noma Projects. Куштувати їх можна буде у форматі pop-up. Звісно, креативним директором проєкту буде сам Редзепі.
В очікуванні новинок пригадуємо страви, які стали справжніми витворами мистецтва та принесли ресторану всесвітню популярність.
Рагу з оленини з вареним зерном і насінням
Заварний крем із мізків оленя з бджолиним пилком
Артишок, приготований у копченому маслі та данському віскі зі шніт-цибулею
Хрусткі чорнобривці з соусом із жовтків та віскі
Редьковий тарт із хроном і каперцями чорної смородини
Морозиво з квітів бузини, загорнуте у вівсяне молоко з бджолиним пилком
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: