Коли, як не під кінець року, найбільше хочеться поділитися власними поглядами та дізнатися думку інших. Письменник Антон Фрідлянд поспілкувався з барменом Олегом Чухно про творчі будні та відкрив для себе дещо нове — незвіданий смак коктейлю на основі грецького автентичного напою Metaxa.
Розкажи, над чим зараз працюєш?
Пишу короткі оповідання, які публікую у фейсбуці. А також почав працювати над новим романом.
У яку країну їдеш, щоб знайти натхнення?
Серед європейських країн мене надихають Іспанія, Португалія та Італія. А з-поміж східних — Індія, Таїланд та Камбоджа.
Чи використовуєш історії з особистого життя для написання книг?
Звичайно. Більшість історій, які розповідаю у своїх творах, я підслухав або підгледів у житті, а потім дещо трансформував їх.
Як ставишся до електронних книжок?
Раніше віддавав перевагу паперовим. Але під час першого локдауну, коли мої улюблені книгарні були зачинені, спробував електронні. Тепер поєдную обидва формати.
Яку навичку хотів би набути в новому році?
Хочу навчитися наповнювати змістом навіть рутину. Але не знаю, де такому можуть навчити.
Якщо ви, як Антон, перебуваєте в пошуках натхнення та незвіданих смаків, спробуйте власноруч приготувати оригінальні напої на основі Metaxa. Наприклад, коктейль Metaxa & Tonic або Metaxa Sour. Рецепти залишаємо тут, тож занотовуйте.
Коктейль Metaxa & Tonic для Антона:
– 50 мл Metaxa 5*;
– 60 мл тоніка;
– лід;
– гарнір — цедра апельсина.
Коктейль Metaxa Sour:
– 50 мл Metaxa 12*;
– 20 мл соку лимона;
– 10 мл цукрового сиропу;
– 20 мл яєчного білка;
– 2 деші біттеру Angostura;
– лід;
– гарнір — цедра лимона.
Спробуйте і ви, але будьте обережні — смак незвіданого надихає на нові ідеї. Let’s mix with Metaxa!
Фото: Вероніка Монакова
Продюсерка: Діна Проценко
Монтаж: Юлія Берулава
Локація для зйомки: коктейльний бар Fino
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: