Спека у великому місті: столичні заклади пропонують скуштувати літнє меню
Надсмачні страви та креативні освіжаючі напої.

Літо — час дружніх посиденьок за склянкою освіжаючого коктейлю та вечерь у колі найрідніших. Нещодавно ми поділилися добіркою найатмосферніших терас Києва, а сьогодні розповімо про літні меню, які пропонують столичні заклади. 

Рожеві панкейки до сніданку та синій суп на обід

Еко-простір ZELYONKA підтримує тенденцію правильного і збалансованого поєднання інгредієнтів, що підібрані у межах лабораторних досліджень задля ідеального сполучення хімічних взаємозв’язків всіх елементів. У літньому меню заклад пропонує поснідати рожевими панкейками на кокосових вершках з полуницею та легендарними сирниками з фруктами без використання борошна. На обід варто скуштувати синій суп з сиром дорблю чи холодним супом на основі йогурту авокадо. Серед актуальних страв закладу — ризото з голозернового вівса та вареники за бабусиним рецептом з вишнею.

ZELYONKA: Київ, Саксаганського, 22.

Повноцінний обід під час активного шопінгу

Відпочити в перерві між покупками та насолодитися вишуканими стравами можна у ресторані Le Grill, що розташований у делікатес-маркеті Le Silpo. Бренд-шеф закладу Марко Черветті зібрав рецепти з усього світу й частує гостей Le Grill вишуканими та смачними стравами міжнародної кухні. У межах сезонного меню ресторан пропонує скуштувати салат з ягодами та сиром «Філадельфія» під суничним соусом, а також камамбер гриль з сезонними ягодами та розмариновим медом. Серед напоїв актуальним залишається коктейль Sparkling Very Berry на основі ігристого вина з додаванням ягідного чаю.

Le Grill: Київ, Басейна, 6, ТЦ «Мандарин Плаза».

Страва зі смаком дитинства

Серед новинок літнього меню закладу Rehub надзвичайно апетитна й здорова страва зі смаком дитинства — зрази із цвітної капусти з грибною начинкою та пармезановою скоринкою. Унікальний рецепт  без жодної крихти картопляного крохмалю! Приходьте куштувати, зокрема, в межах бізнес-ланчу.

Rehub buheR: Київ, Кожум’яцька, 16.

Свіжі морепродукти на оазис-терасі

Літнє меню ресторану Boho особливо смакує на оновленій живими рослинами оазис-терасі. Аби гості ресторану за вечерею мали можливість відчути себе на морському узбережжі, меню Boho насичене не лише легкими салатами та холодними супами, але й свіжими морепродуктами прямісінько з Чорного моря.

Boho: Київ, Івана Федорова, 4.

Жива музика, багато фруктів та авторські напої

Стравами від шефа із сезонних фруктів, а також авторськими коктейлями частуватимуть у закладі Frankie Capital Cafe, який віднедавна може похизуватися власною затишною терасою та гучними вечірками під живу музику. Поціновувачів кальяну потішить великий вибір смаків.

Frankie Capital Cafe: Київ, провулок Музейний, 2Б.

Крижані коктейлі на будь-який смак

Фаворитами цього літа є алкогольні сорбети, вони ж — крижані коктейлі. У меню Tsarsky Bar & Restaurant представлений перелік напоїв на вибір, серед яких Aperol Spritz, настояний на полуниці з рожевим вином, апельсиновим фрешем і пюре маракуї; Almond Punch на основі пряного рому, мигдального молока з вершковим лікером i шматочками мигдалю; Princess Jasmine з рожевого вина з медовим сиропом, жасминовим чаєм і лаймом; Spicy mango і апероль з рожевим вином і гострим пюре манго; Spicy whiskey на основі бурбона, яблучного соку і гострого малинового пюре; Gin & balsamico з джина з пюре смородини і соусом бальзаміко.

А от першість в топі літніх холодних супів зберігає окрошка. У Tsarsky Bar & Restaurant її готують з м’ясом, креветками або лобстером, а заливають авторською заправкою від шефа на основі айрану і грецького йогурту. Страву подають в крижаній тарілці з хрусткими крутонами.

Tsarsky Bar & Restaurant: Київ, Старонаводницька, 13Б, 4-й поверх (відвідування можливе без клубної карти TSARSKY).

Яскраві смаки в новому меню від шефа

Ресторан «Кувшин» пропонує повноцінне сезонне меню від шефа! Перелік страв не залишить байдужими навіть найприскіпливіших гурманів. Для гостей закладу готують: холодний суп з томатами, болгарським перцем, селерою і сиром надугі; салат з ростбіфом, лисичками, агрусом і джонджолі; овочевий салат із зеленню, м’ятою і сезонними ягодами; хумус із цвітної капусти з джонджолі та сухариками з грузинського хліба шоті; аджапсандал — соте з овочів і молодої картоплі; хачапурі кубдарі з лисичками; філе річкової форелі з гранатовим соусом. Любителі м’яса оцінять свинячі реберця, смажені на мангалі з агрусом, а також каре телятини смажене на мангалі з овочами. На десерт — тістечко з заварним кремом з тархуну.

Особливо атмосферним обід чи вечеря видасться за келихом вина на затишній терасі закладу.

«Кувшин»: м. Київ, вул. Івана Федорова, 10.

Морепродукти, вино і мальовничі краєвиди

Затишний ресторан «Маяк», що розташований на Дніпровській набережній, потішить відвідувачів не лише мальовничими краєвидами та неймовірними заходами сонця, проте й вишуканою кухнею із широким переліком морепродуктів. Зокрема, у меню закладу представлений камчатський краб, лобстери, устриці та безліч різновидів риби. Винна карта ресторану налічує понад 250 найменувань, серед яких позиції із найвідоміших винних Домів світу та ексклюзивних домашніх виноробень.

«Маяк»: Київ, Дніпровська набережна, 2.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: