Тетяна Літвінова vs шеф Rixos Premium Belek Уміт Челіккая: як пройшов кулінарний батл у Туреччині
JS провів незабутній гастрономічний тиждень в одному із найкращих готелів Анталії.

Катерина Осадча, Тетяна Літвінова

Уже понад рік ми всі зі зрозумілих причин та, звісно, не з власної волі мріємо про подорожі й живемо в очікуванні відкриття кордонів. На щастя, Туреччина з радістю приймає українських туристів і робить усе, аби під час відпочинку ми навіть не згадували про пандемію. Редакція JS переконалася в цьому дослідним шляхом у Rixos Premium Belek – одному з найкращих готелів в Анталії.

До Туреччини ми вирушили із важливою місією – вболівати за Тетяну Літвінову, кулінарну експертку та колишню суддю шоу «Мастер Шеф», яка взяла участь у батлі з шефом готелю Умітом Челіккая. До речі, Тетяна перемогла, але про це трохи пізніше. Насамперед хотілося б розповісти про наші враження від сервісу Rixos Premium Belek та відпочинку загалом.

Особливості Rixos Premium Belek

Якщо ви любите квіти – вам туди! Звісно, це не єдиний аргумент на користь готелю, проте дуже вагомий. У лобі, барах, ресторанах та навіть у вбиральнях – геть скрізь є живі флористичні композиції, а різноманіття квітів вразить найвибагливіших.

Ба більше, вся територія готелю (а це 40 гектарів і 700 метрів пляжу) нагадує справжній ботанічний сад, де хочеться забути про всі проблеми і просто милуватися рослинами та краєвидом на море.

З книжкою чи улюбленою музикою в ейрподс – взагалі бездоганно.

Їжа

Якщо ви любите смачно попоїсти – вам туди! Повернутися додому із Rixos Premium Belek стрункішим просто неможливо. Місія нездійсненна, просто знайте про це. Але повернутися звідти щасливим – легко.

Ми провели невеличкий експеримент і зняли відео вітрини із рибою та морепродуктами в головному ресторані. І тривало воно 20 секунд. 20 секунд найсмачнішого лосося в різних маринадах, анчоусів, креветок, восьминогів та інших морських мешканців.

Вітрина з хлібом з власної пекарні готелю вражає не менше. Не кажучи вже про фрукти, десерти та інші guilty pleasures.

Словом, страви та напої на будь-який смак, які щодня випробовували нашу силу волі.

Втім, варто відмітити, що кухарі ресторану використовуюють здебільшого органічні продукти, зокрема овочі та зелень.

Окрім головного ресторану, на території готелю є ще 7 закладів, зокрема кондитерська, кав’ярня та кілька закладів a la carte.

Ресторан Aksam

Так, у м’ясному ресторані Aksam, де традиції турецької та османської кухні гармонійно поєднуються зі світовими гастрономічними трендами, ми спробували стільки чудових страв – від кісткового мозку до каре ягня, – що ледь не впали у білкову кому.

Зупинитися було майже неможливо, але ми витримали цей марафон смакових вражень.

Розваги

Якщо ви любите бездоганний сервіс – вам туди! Формат all inclusive у Rixos Premium Belek здивує навіть тих, хто від нього відхрещується.

Насамперед через те, що, перебуваючи на території готелю, вам взагалі не потрібно через щось перейматися. На пляжі та в зоні басейнів безліч комфортних лежаків, а офіціанти на роликах за лічені хвилини привезуть вам келих ігристого, морозиво, воду чи снеки. Щодо моря, то воно прозоре та ласкаве, а у басейнах вода різних температур – на ваш вибір.

Якщо ви подорожуєте з дітьми, то можете відразу видихати. У готелі є дитячий комплекс Rixos Kids, де досвідчені аніматори зроблять усе, аби ваші малюки насолоджувалися іграми та іншими активностями. А ви тим часом зможете насолоджуватися вищезгаданими ігристим і морозивом. Або ж побалувати себе хамамом у Anjana Spa, аби розслабитися й підготувати тіло до засмаги.

До речі, за бажанням ви можете поїхати до іншого готелю мережі – Land of Legends, де розташований величезний парк розваг із атракціонами, водними гірками та анімацією. Ця послуга безкоштовна, готель забезпечує трансфер.

Звісно, для дорослих розваг також чимало. Так, ввечері можна потанцювати у пляжному барі або послухати живу музику за коктейлем у Lobby Bar.

Rixos Chefs’ Battle

Мережа Rixos славиться своєю вишуканою кухнею. І нещодавно запустила міжнародний проєкт Rixos Chefs’ Battle (Битва шефів Rixos), у межах якого шефи готелів Rixos змагатимуться в майстерності із запрошеними шефами з різних країн.

Тетяна Літвінова та Уміт Челіккая

Перший батл відбувся саме у Rixos Premium Belek за участю Тетяни Літвінової, колишнього члена журі української версії шоу «Мастер Шеф», і головного шеф-кухаря готелю Уміта Челіккая. Із відривом лише в один бал перемогла Тетяна.

У розпорядження учасників була кухня нового концептуального м’ясного ресторану Aksam, про який ми вже розповідали. За умовами кожен шеф протягом 3 годин мав приготувати і сервірувати 3 страви: оригінальну закуску, будь-яку страву італійської кухні та авторський десерт.

Перше завдання – закуска – було ускладнено тим, що просто перед початком шефів попросили обмінятися продуктами. Міжнародне журі, яке складалося з постійних гостей Rixos і представників медіа, оцінювало анонімні страви за двома критеріями: смак і подача. У підсумку кухарям вдалося здивувати суддів.

Страви Тетяни Літвінової:

1. Курча, фаршироване сморчками з весняним овочами і соусом «Вітелло Тонато»

2. Равіоло з жовтком, що витікає, рік оттою зі шпинатом і копченим лососем, спаржею і трюфелем


3. Полунична меренга з ванільним кремом, тар-таром з полуниці, сорбетом із щавлю і хрусткими шаром

Страви Уміта Челіккая:

1. Маринований лосось на подушці з авокадо з вершковим соусом і чорною ікрою


2. Камбала на пару з соусом з морепродуктів і мусом з маракуйя

3. Тірамісу


«Я великий фанат Rixos і ще більший фанат гарної кухні, тому з радістю погодився стати суддею в цьому проекті», – розповів Ніколас Дімітров, автор міжнародного бестселера «Дилер реальності», який очолював журі конкурсу.

Міжнародне журі конкурсу

Мене дуже вразили професіоналізм і креативність обох шефів – вони обидва гідні перемоги, і оцінки журі це підтвердили.

Однак головні переможці тут – гості готелю, які отримали й новий ресторан і нове яскраве шоу. У моєму кіберпанк романі є сцена фантасмагоричної вечері в розкішному ресторані. Якби я писав її сьогодні, я б точно взяв за основу ресторан Aksam з його унікальним м’ясним дисплеєм і фантастичним дизайном».

Батлом Тетяна Літвінова не обмежилась і провела два кулінарних майстер-класи: для дітей і для дорослих. Так, малечу кулінарна експертка вчила готувати брауні з солоною карамеллю.

А нашу журналістську компанію – равіоло з рідким жовтком, яким вона вразила журі на батлі. Зізнаємось, що це було непросто, але вкрай захопливо і дуже смачно.

Окремо відзначимо, що заходи безпеки у Rixos Premium Belek на дуже високому рівні. Чи не на кожному куті встановлені санітайзери та бокси з масками, температуру гостям вимірюють автоматично, а персонал постійно дезінфікує всі поверхні: і в ресторанах, і на пляжі. Між іншим напередодні подорожі додому готель надає гостям можливість зробити тест на COVID-19.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: