Улюблені заклади українців, що наразі цілодобово готують для воїнів, лікарень та нужденних
У

люблені ресторани українців уже понад місяць працюють в особливому режимі, готуючи для бійців ЗСУ та ТРО, годуючи нужденних та закуповуючи ліки. Ознайомимося детальніше із діяльністю закладів під час війни.

Замість широкого меню делікатесних страв — ситні обіди для бійців ЗСУ та ТРО, замість доставки розкішних вечер — пакети із провізією та ліками для інвалідів, пенсіонерів, нужденних. Залишки їжі передаються притулкам для тварин та зоопаркам. Щодня загалом на кухнях ресторанів видається 12000 порцій смачних обідів. Ось так адаптувалась до сучасних реалій українська команда Ex. Bulldozer Group Ukraine, яка налічує понад 2000 співробітників, які нині об’єднали зусилля задля підтримки нашої країни.

Які заклади нині не зачинили свої двері в Києві, Харкові та Одесі, аби допомогти нашим військовикам та громадянам, розповідаємо нижче.

Virgin Izakaya Bar Kharkiv видає щодня понад 3500 порцій обідів, а також надає гуманітарну допомогу харків’янам.

На кухні Queen Odessa щодня готують майже 1000 порцій запашного супу, м’яса з гарніром і салати.

Queen Country Club — заміський комплекс, який донедавна славився великою територією та унікальним чорним басейном із підігрівом, а тепер видає в середньому 1000 порцій обідів для наших бійців.

«Люди і котлети» — сервіс доставки, який годує на Правому та Лівому берегах столиці всіх (як пункт допомоги їжею), а також силами команди доставляє комплексні обіди до лікарень, пологових будинків, лікувальних центрів, хостелів і, звісно ж, воїнам.

ESHAK на Печерську та Теремках відчиняються нині вранці, щоб о 14:00 видати по 500 порцій обідів.

Virgin Izakaya Bar у столиці щодня ставить новий рекорд виданих порцій обідів, даруючи ситі усмішки нашим бійцям.

Від початку війни в Україні 63000 порції їжі приготували ресторани мережі First Line Group, до якої входять заклади «Італійська редакція», «ЖЗЛ», Eastman, «Любимый Дядя» та інші. У Києві від 20 до 30 людей щодня готують приблизно 1800 порцій для воїнів та постраждалих.

Команда мережі ресторанів La Famiglia несе свою службу. З перших годин війни працівники готують на трьох виробництвах. Щодня відправляють по 4000 бутербродів, 2500 гарячих обідів воїнам ЗСУ, теробороні, поліції, обороні блок-постів, а також лікарям, обласному онкологічному диспансеру, відділенню інтенсивної терапії новонароджених, інституту серця, заводу «Дарниця» (де наразі, не зупиняючись, виготовляють медикаменти), лікарям та пацієнтам клініки «Добробут».

Лише за перших 15 днів направили в ці точки 60000 бутербродів, 37500 гарячих обідів та 500 кг свіжих фруктів.

З початку війни мережа ресторанів Tarantino Family, до якої входять заклади Murakami, Spezzo, Buffalino, Taverna та інші готує щоденно приблизно 7000 обідів.

Із трьох проєктів мережі Table Talk команда кухарів на чолі із шефом Олександром Лукашовим локалізувалася у ресторані Marlin. Усі продукти ресторану «Прага», італійського ресторану Montecchi Capuleti та заготівельного цеху направили саме туди. Із першого дня війни тут готують для ТРО, онкохворих, а також людей похилого віку.

У перші тижні війни ресторани мережі Carte Blanche, серед яких заклади Il Molino та Tbiliso готували для ТРО, в той час як Sams Steak House постачав обідами районну службу ДСНС Солом’янського району.

Звертаємо увагу також і на те, що улюблені заклади потребують нашої фінансової підтримки, орієнтованої на закупівлю продуктів, тому, якщо маєте таку змогу, приєднуйтеся. Детальніша інформація на Instagram-сторінках ресторанів.

 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: