2009 vs 2019: 5 сучасних тенденцій з минулого
#10yearsChallenge у fashion-індустрії.
Ч

еллендж, який ще місяць тому очолював усі соціальні додатки, довів — багато хто добряче змінився з 2009 року, але головне — на краще. #10yearsChallenge продемонстрував також, що мода повертається. Погодьтеся, основні елементи головних стильових напрямків все ж залишаються незмінними. Так, тенденції змінюються, але вони циклічні. На доказ того, що тенденції оновлюються кожне десятиліття, JS згадав 2009-й та відшукав 5 схожих особливостей.

Неон у 2009-у обожнювали бренди Marc Jacobs та Michael Kors, а співачка Авріл Лавін залюбки його носила. В 2019-му кислотні кольори знов переживають свої найкращі часи — усі погляди на доробки Valentino, Natasha Zinko, Versace, Prabal Gurung та Emilia Wickstead.

Активно експерементували 10 років тому й з кольором волосся. Насичені сині, зелені, рожеві пасма — звичайна справа. Сьогодні згадує 2009-ий дизайнер Anna Sui, а з нею й модель Кайя Гербер.

Якщо кардинально змінити образ ви не наважуєтесь, але згадати минуле прагнете — аксесуари з 2009-го — банти, кліпси й застібки — точно будуть вам до вподоби. Дякувати слід streetstyle-модницям з Нью-Йорка та Лондона.

Емо-стиль в 2009-му був нероздільно пов’язаний з принтом-клітинкою. Пригадуєте? Сьогодні картатий малюнок до шаф модниць активно повертають бренди Off White та Louis Vuitton. Сперечатися не варто.

Ще один популярний принт, такий собі особливий Tie-Dye Denim або фактурний денім, вдягали 10 років тому Періс Гілтон, Вікторія Бекхем, Гвен Стефані та Кім Кардаш’ян. Сьогодні його досить успішно реанімують бренди Stella McCartney, Prada та Christian Dior.

2009-й це час не лише вампірських серіалів, але й візерункових панчох. В 2019-у вони повернулися та знов захопили серця фешіоніста, звичайно, дещо в іншій інтерпретації. Першість у Missoni, Anna Sui та Versace SS’19.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: