
Ресторан Atmosfera давно відомий своїми незрівнянними інсталокаціями з панорамою на центр міста, вишуканою і яскравою кухнею та музичними вечірками.
Острів атмосферних заходів сонця, що розташований на даху 5-зіркового готелю Premier Palace Palace Kyiv, розпочав свій сезон разом із новим бренд-шефом готелю Іваном Булавіним.
Шеф-кухар Іван Булавін
Іван Булавін — нове ім’я в гастрономічному світі столиці, проте шеф вже очолював топові ресторани Києва та відомий своїми гастрономічними вечерями, які уособлюють собою перформанс із незвичних поєднань смаків та презентації страв самим шефом.
Іван має 10-річний досвід на позиції шеф-кухаря. Співпрацював із шефами з більш ніж 65 країн світу для обміну знаннями, проводив спільні гастрономічні перформанси. В основі його гастродосвіду знання історичних рецептів, технік ферментування та досвід роботи з різними кухнями світу.
Що пропонує Atmosfera у цьому сезоні та чим буде дивувати новий бренд-шеф?
В основі меню — локальні продукти у поєднанні з цікавими експериментами. З ароматних та їстівних квітів будуть соуси, сорбети, морозиво. Атмосфера — авторська кухня із застосуванням кулінарних технік та напрацювань Івана Булавіна.
«У моєму меню будуть застосовуватися різні техніки, як класичні, так і нові авторські неординарні поєднання смаків та продуктів. Наприклад, не в кожному меню є бузина чи акація. Я застосовую ті продукти, які мають свій специфічний неповторний смак, аромат, який не сплутати ні з чим. Якщо батат можна сплутати з гарбузом, то топінамбур не можна сплутати ні з чим», — зазначає шеф.
Обов’язково буде дим — печеного, копченого, з відкритого вогню, готуємо на хоспері. Пікнік на даху зі смачним професійно приготованим м’ясом з відкритого вогню в центрі Києва щодня.
Особливість десертів — також сезонність. Ягоди, фрукти, фреші, квіти у сезонних сорбетах зі щавлю з яблуком та ревеню, морозиво з акації, компот із кіноа, який готують лише в Перу, і вже зірка сезонного меню напоїв — комбуча з квітів бузини. До кінця літа буде морозиво з ігристого вина. У спекотний сезон додаватимемо в меню страви з тропічних регіонів.
Нове меню максимально супроводжуватиметься якісними продуктами — найяскравіші та насичені смаки, нудного не буде. В’ялена качка, пастрамі, томлені страви, різна риба, сезонний раковий суп та своя домашня фермерська страчатела на вершках.
Порада: рекомендуємо регулярно куштувати сезонне меню. Ці страви доступні короткий період і найбільше справляють враження.
Які страви варто спробувати у новому меню?
1. Морські гребінці зі суницею та шафрановим соусом.
2. Запечений палтус із пінкою з білого шоколаду та хрустким маринованим фенхелем.
3. Комбуча з квітів бузини та морозиво з акації.
4. Томлений язик ягняти зі спаржею та соусом із карамелізованих слив.
5. Севіче з дикого сібаса з персиком.
6. Ніжний паштет із печінки кролика з італійським вишневим соусом амаренею з фруктовим хлібом.
7. Сорбет із ревеню.
Rooftop-ресторан Atmosfera розташований на даху готелю Premier Palace Hotel Kyiv, бул. Тараса Шевченка 5–7/вул. Є. Чикаленка, 29, центральний вхід готелю, 8 поверх. Для гостей ресторану доступний безплатний підземний паркінг.
Резерв: +38 067 337 85 87.
Більше інформації на сайті.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: