Про мастхев-продукти та корисні страви, які можна з них приготувати, розповіла JS Софія Рожко — дипломована нутриціологиня ірландського Institute of Health Sciences і засновниця школи правильного та усвідомленого харчування the BODY school.
Огірки, помідори та капуста
Я обожнюю салат із огірків, зелені та капусти, заправлений олією. Це дуже швидко і корисно. Ще в моєму холодильнику завжди є помідори, з яких я також роблю салат: додаю огірки, зелень та олію.
Сир
Для мене сир — швидкий додаток до овочів. Наприклад, можна створити новий салат із овочів та сиру або ж запекти овочі, а зверху посипати сиром, щоб він розплавився. Це більш ситний варіант, ніж просто овочі. Найчастіше їм моцарелу і фету.
Заморожені креветки
Креветки завжди в моїй морозилці. Обожнюю просто розморозити їх і підсмажити з часником, а потім додати в салат із помідорів, зелені та авокадо. Виходить швидка та корисна вечеря.
Нут
Фактично завжди в моєму холодильнику є відварений нут. Дуже люблю домашній хумус. Оскільки нут досить довго вариться, я його замочую. Якщо у великих обсягах, то варю і потім зберігаю в герметичному посуді, щоб він не псувався. Можу зробити з нього хумус або теж додати до овочів. Ще обожнюю подрібнити його, змішати з тофу і зробити котлети.
Яблука
Мої найулюбленіші фрукти — яблука. Їм їх свіжими, можу зробити з них пюре, просто натерши. Ще іноді тушкую яблука з корицею дуже довго — 3-4 години. Вода випаровується, і виходить яблучний джем, який люблю додавати до сиру.
читайте також
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: